Op #1 At vågne op

Vågn op fra din indre dvale!

Mange mennesker går gennem livet i noget der minder om en trance-lignende tilstand.

Den ene dag tager den anden og livet opleves gennem alle de sindstilstande (tanker og følelser) vi rammes af hver eneste dag.

  • Lavt selvværd.
  • Utilstrækkelighed.
  • Stress.
  • Overansvarlighed.
  • Selvkritik.
  • Perfektionist.
  • Utilfreds.

Ja, faktisk identificerer de fleste af os med vores sindstilstande og gør dem til vores identitet.

Det der sker, når vi lader vores sindstilstande tage over og styre os, er, at vores adfærd kan siges at være på autopilot.

Vi reagerer uden at overveje hvorfor den stakkels ekspedient skulle have et fur - eller kæresten...

Når vi er identificeret med vores tanker og følelser, så siger vi: "Det er sådan jeg er".

Dette er dog ikke sandheden, men noget vi har fået fortalt og igennem livet har lullet os selv i søvn ved at tro på, således at vi til sidst kun reagerer i stedet for fx at tage ansvar for den måde vi reagerer på.

VÅGN OP!
Når vi vågner op begynder vi at opleve en anden sandhed om os selv. Vi begynder at se objektivt på det vi gør samt undersøge og forstå hvorfor vi gør, tænker og føler det vi gør.

Vi vågner op til det vi i virkeligheden er, vores egentlige ”sande” identitet eller det vi på ID Academy kalder for vores essens eller essentielle jeg.

Bag alle maskerne, selvbillederne eller som vi kalder det på ID: formerne, er der ren frydefuld væren i livet og en harmonisk bevidsthed om hvem vi virkelig er.

Når vi ”vågner op” skifter vores liv fuldstændig karakter og livskvaliteten vokser enormt.

Du er vågen når du er bevidst om de former der styrer dig og begynder at opdage dem i din hverdag. Herfra kan du begynde at lære at forstå dem.

På ID Academy træner vores psykoterapeut og coach-studerende i at vågne op på flere forskellige måder:

Som daglig praksis når vi mødes hver 8. uge mediterer vi, bl.a. for at styrke vores fokus på den indre oplevelse af at være til og være os selv.

Vi træner nærvær for at styrke kontakten til os selv og vores klienter.

Vi opdager at vi har mange former inde i os, så vi arbejder med vores indre former og disse formers energier ved hjælp af visualiseringer.

Vi bruger en ID-model til formarbejde med klienter. Dette er et kraftfuldt værktøj, hvor vi taler klienten ind i en bestemt form.

Hvis det er en usikker form (selvbillede) så snakker vi om, hvorfor formen er til stede i klientens liv, hvad den beskytter klienten mod og meget mere.

Dette giver virkelig nogle spændende åbenbaringer for klienten og dig som studerende når du øver den.