Op #4 At åbne op

Op din udvikling: De 5 Opper
#4 At åbne op

Buddhisterne siger, at udvikling er ligesom en fugl med to vinger. Den ene vinge er bevidstheden, den anden er kærligheden. Hvis ikke begge vinger er foldet ud, så kan fuglen ikke flyve.

Når vi arbejder med selvudvikling og vi begynder at åbne op, så åbner vi op for hjertet i vores relationer til andre mennesker. Både dem vi kender og dem vi møder.

Når vi åbner op for hjertet, åbner vi op overfor hinanden.

I denne verden er der få mennesker der virkelig åbner op for hjertet.

Nogle kan gøre det sammen med få mennesker i deres liv – de færreste over for flere.

I mødet med andre mennesker gemmer vi os ofte bag en facade, en usikkerhed, en rolle vi har fået tildelt, en form eller en følelse.

Vi har således mange lag af frygt og forsvar når vi møder verden. Og det er en skam.

Fordi den sårbarhed vi forsvarer med alt hvad vi har, har en enorm styrke, i mødet med andre.

Når vi møder andre mennesker, ud fra et sted hvor vi er psykisk nøgne, så får vi ærlige møder. Vi får måske endda oplevelsen af ”Vi”.

Vi bliver i stand til at relatere dybt med andre mennesker og igennem det ærlige møde kan vi pludselig mærke at noget i os resonerer.

Pludselig bliver vi næret på en måde som vi ikke har prøvet før. Pludselig bliver en gammel fastklemt følelse opløst. Pludselig bliver vi mere glade og energifyldte.

Der igennem de første 3 opper: at vågne op, at vokse op og at rydde op, vi bliver i stand til at møde verden med et åbent hjerte.

I selvudvikling finder vi styrken og kærligheden i os selv igennem vores oplevelser, tanker og følelser når vi bliver bevidst omkring dem, tager voksent ejerskab af dem og rydder op i dem.

Denne psykiske udvikling påvirker også kroppen, åbner op for hjertet og udvikler vores hjertekapacitet.

Så kan vi møde verden og andre mennesker med kærlighed. Og det er der bestemt brug for.