Sådan bryder du ud af gamle mønstre

 

Lyt til denne podcast

icons8-download-50.pngDownload podcasten som mp3. | Følg vores podcast-kanal

icons8-download-50.pngHent dit arbejdsark her.

Kom på workshop om at bryde med dine former: København | Silkeborg

 

Resumé

Vi har alle typisk 20-25 personlighedssider (former) som vi bruger på skift, hvilket vi sige at vi har forskellige reaktionsmønstre og måder at være på.

Det der sker, når vi begynder at studere vores egne former er, at vi får en helt ny indsigt og viden ind i, hvad det egentlig er vi gør og sommetider også hvorfor vi gør det.

Når vi studerer vores egne former, så øver man sig så at sige at træde ind og ud af forskellige former og skaber en bevidsthed omkring at være i en bestemt form.

Download arbejdsarket, for at træne i at træde ind og ud af former.

På denne måde vågner vi op og forstår meget bedre hvem vi selv er og hvordan vi er i verden.

Når vi har øvet os længe nok, så begynder vi at kunne vælge selv. Vi bliver nemlig bevidst om, at en form er ved at overtage os, og så kan der blive sagt fra og valgt en mere hensigtsmæssig side.

… måske endda en side som er den form, vi aller helst vil være.

Vi kan blive så gode til det, at vi kan vælge at gå rundt uden noget på – men bare være i den rene essens. Der hvor vi har adgang til alverdens ressourcer.


Tilbud hos ID Academy

  1. Få adgang til vores gratis online kurser: Essential meditation, Stress eller tilfreds, ID Coach Mini Masterclass m.m., når du tilmelder dig vores nyhedsbrev: https://online.idacademy.dk/tilmeld-nyhedsbrevet

  2. Tag en 4-årig efteruddannelse som Psykoterapeut. Hos ID Academy underviser vi i den unikke ID-metode der sikrer at du får alle kompetencerne til at støtte og udvikle andre mennesker, i egen praksis eller i forlængelse af dit job: http://psykoterapeutuddannelse.idacademy.dk

  3. Deltag på vores 1,5 årige ID Coach uddannelse og bliv i stand til at coache andre mennesker til deres ønskede destinationer her i livet. ID Coach er nok Danmarks mest dybdegående coach-uddannelse og kan bruges som forlængelse af nuværende job eller i egen praksis: https://coachuddannelse.idacademy.dk/

 ... Skal du se uddannelserne an og møde vores undervisere? Tilmeld dig et af vores mange årlige infomøder: https://online.idacademy.dk/lp-tilmeld-infoaften

 4. Deltag på nogle af vores mange events. Vi har bl.a. ”Hvad drømmer du om” (drømmetydning), ”Kom ud af form” (Bryd med dit ego), meditationsaftener, parforholds-workshops m.m: https://idacademy.dk/events/

 

Citater fra episoden

BlogQuote-40-Det bedste er at gå rundt helt nøgen.png

BlogQuote-Mød din dag med god energi. Så kommer dagen dig i møde, med præcis det samme..png

BlogQuote-Når to kærester flytter sammen, så er det ikke to mennesker....png

Transskription

Den første del af oprydningsprocessen er så, at vi begynder at kigge ind i vores klædeskab og se, hvad det er jeg egentlig er identificeret med, hvad er det for nogle mere eller mindre automatiske reaktioner jeg har.

Og jeg tror I alle sammen kan genkende nogle af de her personlighedssider i jer selv, måske i andre udtryk eller variationer. Vi har sådan typisk 20-25 forskellige personlighedssider som vi bruger på skift.

Det er meget underholdende når vi møder andre mennesker, fx kærester, når to kærester flytter sammen, så er det jo to garderober der flytter sammen. Jeg plejer at sige, det er ikke to mennesker der mødes, det er to hold. Og min indre dommer, dommerkappe og dommerhat passer sammen med martyren hos min kæreste og omvendt. Der er masser af kostumer der passer sammen og er polariserede roller, som vi kan spille med hinanden. Og der er også nogle hvor vi måske kan lege sammen. Vi har måske begge en kravledragt eller et karnevalskostume. Så der er muligheder for at spille sammen på forskellige måder.

Det vi så gør når vi går lidt dybere, ikke alene begynder vi at kigge ind i og få indsigt i de her personlighedssider som vi bliver taget af. Vi begynder måske også at tage dem af og bevidst at tage dem på. Jeg mærker, hvordan er det egentlig bevidst at være i min kontrollerede side og min overansvarlige side.

Så kan jeg ligesom stille mig ud af den og mærke den - og så, noget der tidligere var automatisk og reaktivt, begynder jeg mere bevidst at undersøge indefra, mærke, hvordan trækker jeg vejret, når jeg er alt for pleasende. Hvad er mit ansigtsudtryk, hvordan tænker jeg, hvad er det for tankebaner jeg har i den side osv. 

Så alle vores forskellige former fra vores psykiske klædeskab, begynder vi at undersøge bevidst. Det har jeg en masse forskellige processer til at gøre, fordi det er så vigtigt for opvågningsprocessen at vi vågner op på den måde - og ved i hvad der så sker? Så sker der noget sjovt.

Vi gør det bevidst og går ind i den side og træder ud, går ind i en anden side, træder ud af den... Så begynder vi faktisk at kunne vælge selv, og vi begynder at være så bevidste, at vi kan stoppe dem midt i opløbet. Vi kan faktisk stoppe en reaktion og sige: "Hey, det er faktisk en gammel form som jeg møder verden med". Og så kan vi træde ud af den.

Det er som om, at vi kan tage kostumet af. Det er også meget rart, efterhånden at vide nu, at jeg kan bruge det outfit, det outfit, det outfit og det outfit. Nu kan jeg bruge det konstruktivt, jeg kan selv vælge hvornår jeg bruger det - og ikke alene det, sommetider er det jo rart at gå rundt uden noget på...

Synes I ikke? Er det ikke sommetider rart at gå rundt uden noget?

Det er jo et billede på at være ude af form - at komme ud af form... Åndelig fitness går ud på at komme ud af form. Det vil sige at vi bare er. Billedet på den her nøgenhed er, når vi bare er, åbne, helt enkelt i essensen. Der har vi adgang til alverdens ressourcer.