Sådan finder og transmitterer du indre ro


Lyt til denne podcast

icons8-download-50.pngDownload episoden som mp3. | Følg vores podcast-kanal

icons8-download-50.pngHent dit arbejdsark her.


Resumé

Vi transmitterer, alle sammen, hele tiden til vores omverden. Stress når vi har meget travlt og meget i hovedet, tyngde når vi er deprimerede eller tungsindige og uro når vi er utrygge.

Men, på samme måde transmitterer vi også alle vores mest essentielle følelser som fx

  • Stilhed
  • Ro
  • Klarhed
  • Glæde
  • Kærlighed
  • Venlighed

Ordet essens kommer fra det latinske ”esse” der betyder ”At Være”.

Så når vi bare er… og mærker stilheden, så kan vi opleve åbenheden, empati og den venlighed, som allerede er omkring os i vores atmosfære.

Atmosfæren vi oplever, kommer faktisk inde fra os selv. Dybt inde fra et sted hvor der ikke er nogle selvbilleder – ingen selvtillid, ingen selvværd, ingen selvrespekt. Vi er udover det eller bagom det.

Så når vi bare er… det vil sige helt stille inde i os selv, så er det vores essens vi kan opleve.

Det kræver træning at blive i den tilstand, da det faktisk er svært ikke at skulle noget. Der er der hele tiden gang i vores mentale aktivitet og dialog.

Når vi alligevel indimellem ender i en dyb indre stilhed, så bliver det hele sådan lidt meningsfuldt.

… Lyt til videoen og oplev denne dybe indre stilhed i samspil med Ole Vadum Dahl.

Tilbud hos ID Academy

  1. Få adgang til vores gratis online kurser: Essential meditation, Stress eller tilfreds, ID Coach Mini Masterclass m.m., når du tilmelder dig vores nyhedsbrev: https://online.idacademy.dk/tilmeld-nyhedsbrevet

  2. Tag en 4-årig efteruddannelse som Psykoterapeut. Hos ID Academy underviser vi i den unikke ID-metode der sikrer at du får alle kompetencerne til at støtte og udvikle andre mennesker, i egen praksis eller i forlængelse af dit job: http://psykoterapeutuddannelse.idacademy.dk

  3. Deltag på vores 1,5 årige ID Coach uddannelse og bliv i stand til at coache andre mennesker til deres ønskede destinationer her i livet. ID Coach er nok Danmarks mest dybdegående coach-uddannelse og kan bruges som forlængelse af nuværende job eller i egen praksis: https://coachuddannelse.idacademy.dk/

 ... Skal du se uddannelserne an og møde vores undervisere? Tilmeld dig et af vores mange årlige infomøder: https://online.idacademy.dk/lp-tilmeld-infoaften

 4. Deltag på nogle af vores mange events. Vi har bl.a. ”Hvad drømmer du om” (drømmetydning), ”Kom ud af form” (Bryd med dit ego), meditationsaftener, parforholds-workshops m.m: https://idacademy.dk/events/

 

Citater fra episoden

51 B-BlogQuote-Når vi er hjemme i vores essens, transmitterer vi stilhed, ro, klarhed, glæde og kærlighed til verden..png23 BlogQuote-Essens kommer ud fra det latinske ord esse, der betyder ”At Være”..pngBlogQuote-Vi påvirker hele tiden vores nærmiljø, fordi vores indre tilstand transmitteres ud af..png

 

Transskription

Der er en femte måde som jeg formidler på, og det er i virkeligheden det der kommer ud imellem ordene. Det der ikke bliver sagt. 

Det at transmittere og igen vi transmitterer alle sammen. Vi transmitterer stress når vi er stressede, vi transmitterer tyngde når vi er deprimerede eller tungsindige. Vi transmitterer sorg og tristhed når vi er kede af det. Vi transmitterer uro når vi er urolige osv.

Men vi transmitterer også stilhed, ro, klarhed, glæde og venlighed når vi er hjemme i det vi dybest set er. Når vi er hjemme i vores essens. Når der nogle gange opstår nogle kunstpauser, så er det ikke altid fordi, jeg ikke ved hvad jeg skal sige.

Det er fordi der opstår sådan et naturligt stille øjeblik... en ren oplevelse af bare at være.

Essens kommer ud fra det latinske ord esse, der betyder at være. Så i virkeligheden er det vigtigste her i aften, pauserne, der hvor jeg ikke siger noget. Der har vi mulighed for at mærke stilheden. Vi har mulighed for at mærke åbenheden, mulighed for at mærke empatien, venligheden - det som i forvejen er i luften, om man så kan sige.

Der er hele tiden noget til stede, hele tiden en atmosfære til stede. Og dybest set kommer den inde fra os selv, hver især. Der er en dyb, oprindelig oplevelse af identitet. En dyb væren til. En som der ikke er begreber eller selvbilleder på. Det handler ikke om selvtillid eller selvværd eller selvrespekt eller selvkærlighed eller noget som vi kan sætte selv foran.

Det er en helt enkel, oprindelig, dyb oplevelse af bare at være - uden ord.

... stilhed...

For langt de fleste af os er det helt umuligt, i hvert fald det meste af tiden, bare at være. Det er svært for os ikke at skulle noget, ikke at have en vældig mental aktivitet, en vældig indre dialog. Og jeg bemærker jo også, at det også sker i aften.

Men jeg tror også at nogle af jer oplevede, at det faktisk er meget enkelt. At pludselig blev der meget stille - også inden i. Kunne I mærke det.

I gamle dage kaldte man det: Der går en engel igennem stuen.

Og når der bliver stille på den der måde, så bliver det sjovt nok også sådan lidt meningsfuldt, uden at kunne forklare hvorfor det bliver meningsfuldt. Det bliver måske sådan lidt andægtigt uden at det er højtideligt eller tungt på nogen måde.