Sådan sikrer du dig, at din udvikling ikke går i stå!

Lyt til denne episode som podcast

icons8-download-50.pngDownload episoden som mp3. | Følg vores podcast-kanal

icons8-download-50.pngHent dit arbejdsark her.


Ugens arbejdsark slår vi et slag for en fast meditationsrutine. Start din med vores gratis online meditationskursus.


Resumé

Det er bevist, at alle mennesker har muligheden for at udvikle sig hele livet igennem.

Men mange mennesker går faktisk i stå imellem 21 og 28-års alderen – i gennemsnit omkring de 25 år.

På det her tidspunkt får vi så travlt med parforhold, karrierer og venskaber der på en måde definerer og cementerer dem vi er blevet, indtil nu.

På et eller andet tidspunkt igennem livet, typisk omkring de 55 år, så er der igen tid til refleksion og selvudvikling.

Mange indser at livet er over halvvejs gået og de år der er gået, der er der mange ting, der ikke er gået som man tidligere drømte om. Så der er her en tid til selvransagelse.

Der er selvfølgelig også dem der på vejen mod de 55 år, får spændt så meget ben for sig selv i livet, at selvudvikling er ganske uundgåeligt.

Generelt for alle, viser undersøgelser, at der er en måde vi alle kan udvikle os, igennem hele livet.

Og den fælles markør er Meditation.


Tilbud hos ID Academy

 1. Få adgang til vores gratis online kurser: Essential meditation, Stress eller tilfreds, ID Coach Mini Masterclass m.m., når du tilmelder dig vores nyhedsbrev: https://online.idacademy.dk/tilmeld-nyhedsbrevet

 2. Deltag på nogle af vores mange events. Vi har bl.a. ”Hvad drømmer du om” (drømmetydning), ”Kom ud af form” (Bryd med dit ego), meditationsaftener, parforholds-workshops m.m: https://idacademy.dk/events/


ID Academy’s uddannelser: Terapi, Coaching og Spirituel udvikling

  1. Tag en 4-årig efteruddannelse som Psykoterapeut. Hos ID Academy underviser vi i den unikke ID-metode der sikrer at du får alle kompetencerne til at støtte og udvikle andre mennesker, i egen praksis eller i forlængelse af dit job: https://psykoterapeutuddannelse.idacademy.dk

  2. Deltag på vores 2 årige ID Life Coach uddannelse og bliv i stand til at coache andre mennesker til deres ønskede destinationer her i livet. ID Coach er nok Danmarks mest dybdegående coach-uddannelse og kan bruges som forlængelse af nuværende job eller i egen praksis: https://coachuddannelse.idacademy.dk/

… Skal du se uddannelserne an og møde vores undervisere? Tilmeld dig et af vores mange årlige infomøder: https://online.idacademy.dk/lp-tilmeld-infoaften

Er du mere til spirituel udvikling? Så overvej ID Academys stifter, Ole Vadum Dahls helt eget mentorforløb (tidligere ELP-forløb). Henover 5 moduler a 4 dage lærer du at vågne op til den du virkelig er, vokse op så du holder fødderne på jorden, rydde op så fortiden ikke har fat i dig, åbne op ind til dit hjerte – så du til sidst kan lyse op for andre og i verden: https://vadumdahl.dk/elp/

 

Citater fra episoden

 BlogQuote - Nogle mennesker er så smarte, at få arrangeret en masse livskriser, så selvudvikling er uundgåeligt..jpgBlogQuote - I en alder af cirka 25 cementerer mange mennesker ”hvem de er”, på trods af, at udvikling er muligt igennem hele livet..jpgBlogQuote - Hele livet kan være en lang udviklingsproces, hvis man aktivt vælger det til..jpg

Transskription

Man kan sige, hele livet er en lang udviklingsproces fra vi bliver født til vi dør. Nogle præsterer godt nok at gå i stå på et eller andet tidspunkt i deres voksenliv, og holde en pause i deres udvikling.

Faktisk er der nogle undersøgelser der viser, at det gennemsnitlige menneske stopper med at udvikle sig, altså et eller andet sted imellem 21 og 28 års alderen. Omkring 25 år, så får vi så travlt med parforhold og for nogle kommer der børn og karrierer og nye relationer, (der) ligesom definerer os selv, som hvem vi er som voksne og finder en eller anden livsstil.

Så på en måde cementerer vi os hvor vi er.

En holdning til hvem er jeg, hvad er livet, hvad er jeg for en, hvad kan jeg, hvad kan jeg ikke, hvordan er andre, hvordan er tilværelsen, hvordan er andre mennesker. Det vil sige alle vores fordomme, grundlæggende holdninger, verdensanskuelser, vores selvbilleder er sådan grundlagt mit i 20érne og så typisk, så stopper vi der, så holder vi lige en pause på omkring 30 år.

Det der foregår imellem 25 og 55 års alderen, i gennemsnit, det er kosmetik.

(Kvinde i salen) Hvad er det?
(Ole) Kosmetik...

Det er ikke dyb udvikling for ret mange mennesker som sådan. Vi beholder de fordomme vi har. Vi modificerer dem en lille smule. Altså det betyder både overfor os selv og hinanden, altså vores livsanskuelser, vores livssyn, vores holdning til hvad man kan og ikke kan og hvordan andre mennesker er og ikke er og hvad man kan forvente sig og ikke kan forvente sig. 

Altså for eksempel det der med parforhold og kærester, dem ved vi jo godt hvordan er, det behøver vi ikke ret lang tid til, så har vi ligesom fundet ud af, hvordan de er uanset om de er det eller ej. Og så elsker vi dem ubetinget som de bliver, når vi er færdige med at lave dem om. Hvilket aldrig lykkedes. 

Men så på et eller andet tidspunkt, så har vi jo overstået ægteskab nummer 1, 2 eller 3, sådan veloverstået og har fået nogle unger fra reden og måske har fået udlevet nogle af vores karrieremæssige ambitioner eller måske har vi ikke.

Men på et tidspunkt når vi har rundet de 50, eller 55 ifølge de her undersøgelser, så går vi i gang igen. Så skal vi da godt nok til at udvikle os, fordi hold da op, vi har da brugt formodentlig mere end halvdelen af mit liv og det har ikke været lige smart alt, jeg har lavet.

…Og hvorfor gik det egentlig ikke så godt med de der karriereforsøg eller ægteskaber. Eller hvad er der og hvad er meningen med det hele og hvem er jeg egentlig og hvad er meningen med min tilværelse.

Folk begynder også sådan at falde fra ikke? Den generation ældre end en selv begynder også at skrante og nogle falder måske bort.

Og så er der nogle af os, vi begynder at stille os selv de store eksistentielle spørgsmål omkring livet, så vi begynder at udvikle os igen. Nogle af os begynder at gå i terapi eller til coaching eller til selvudvikling - eller lave andre ting som vi oplever, er udviklende.

Så jeg startede for sådan cirka 5 år siden igen (griner)...

Der er en undtagelse fra det der med at holde pause. Altså hvis vi vil blive ved med at voksne som voksne, altså vokse videre som voksne... også efter de 25 i snit... så kan det faktisk godt lade sig gøre. Men så skal vi gøre noget bestemt.

Altså nogle er jo så smarte at vi får arrangeret en masse kriser, vi får spændt ben for os selv og der går netop ged i karriere, kollegiale forhold og venskaber og parforhold. Det hele, så vi bliver tvunget ud i udvikling. Men andre der ikke får sig bragt ud i kriser, der tvinger en udvikling i gang, de har stadig chancen for at blive ved med at udvikle sig.

Og noget af det eneste man kan se, der rent faktisk får folk til at udvikle sig imellem 25 og 55, altså I ved det her er statistikker, så der er altid undtagelser.

Men det eneste man konsekvent kan se i undersøgelser, som rent faktisk får folk til at blive ved med at udvikle sig, som voksne, det er "Meditation".

Alle undersøgelser viser, at mennesker der mediterer, og som finder en god måde at meditere på, som faktisk mediterer og ikke bare power-napper eller går i trance, de udvikler sig.