Derfor er det vigtigt, at egoet bliver voksent

Lyt til denne episode som podcast

icons8-download-50.pngDownload episoden som mp3. | Følg vores podcast-kanal

icons8-download-50.pngHent dit arbejdsark her.


Resumé

Når vi udvikler os så er det vigtigt at vores ego-selv også udvikler sig følelsesmæssigt, socialt, moralsk, kognitivt osv.

Vores ego-selv, eller vores frontale selv, er den del vi møder verden med, og dermed også den del der skal manifestere vores indre verden.

Det der sker når vores ego-selv ikke modnes og udvikles er, at der bliver et mis-match mellem de fantastiske indre processer vi oplever og den levede hverdag.

Et eksempel kan være, at man efter en dyb kærlighedsproces, hvor hjertet er blevet åbnet på vid gab, går ud og bagtaler en bekendt i pausen.

Så for at kunne vågne op til den vi dybest set er, så er det vigtigt at vi også vokser op.

 

ID Academy’s uddannelser: Terapi, Coaching og Spirituel udvikling

  1. Tag en 4-årig efteruddannelse som Psykoterapeut. Hos ID Academy underviser vi i den unikke ID-metode der sikrer at du får alle kompetencerne til at støtte og udvikle andre mennesker, i egen praksis eller i forlængelse af dit job: https://psykoterapeutuddannelse.idacademy.dk

  2. Deltag på vores 2 årige ID Life Coach uddannelse og bliv i stand til at coache andre mennesker til deres ønskede destinationer her i livet. ID Coach er nok Danmarks mest dybdegående coach-uddannelse og kan bruges som forlængelse af nuværende job eller i egen praksis: https://coachuddannelse.idacademy.dk/

… Skal du se uddannelserne an og møde vores undervisere? Tilmeld dig et af vores mange årlige infomøder: https://online.idacademy.dk/lp-tilmeld-infoaften

Er du mere til spirituel udvikling? Så overvej ID Academys stifter, Ole Vadum Dahls helt eget mentorforløb (tidligere ELP-forløb). Henover 5 moduler a 4 dage lærer du at vågne op til den du virkelig er, vokse op så du holder fødderne på jorden, rydde op så fortiden ikke har fat i dig, åbne op ind til dit hjerte – så du til sidst kan lyse op for andre og i verden: https://vadumdahl.dk/elp/

 

Tilbud hos ID Academy

Få adgang til vores gratis online kurser: Essential meditation, Stress eller tilfreds, ID Coach Mini Masterclass m.m., når du tilmelder dig vores nyhedsbrev: https://online.idacademy.dk/tilmeld-nyhedsbrevet

Deltag på nogle af vores mange events. Vi har bl.a. ”Hvad drømmer du om” (drømmetydning), ”Kom ud af form” (Bryd med dit ego), meditationsaftener, parforholds-workshops m.m: https://idacademy.dk/events/

 

Citater fra episoden

 BlogQuote - Når ego-selvet vokser op, så bliver den del vi møder verden med, mere venlig, åben og kærlig..jpgBlogQuote - Hvis ego-selvet ikke vokser, som en del i vores udvikling, så bliver der et mis-match.jpgBlogQuote - Du kan se at ego-selvet ikke vokser med, hvis du fx efter en dyb....jpgBlogQuote - Ego-selvet er en praktisk instans, så ved man hvor man skal gå hen efter fyraften..jpg

 

Transskription

Det jeg mener med at vokse op, det er, altså vi har et selv, vi har et ego. Vi har et frontalt selv, uanset om vi kan lide det eller ej.

Uanset hvor dårligt selskab egoet plejer at være i forskellige spirituelle miljøer, så har vi et selv. Og det er en praktisk instans, at man har et selv, at man har en form for identitet. Som jeg plejer at sige, så ved man hvor man skal gå hen efter fyraften. Meget praktisk. Så det er fint at have et selv.

Som den amerikanske filosof Ken Wilber siger: Det handler ikke om Ego-minus det handler om Ego-plus.

Det vil sige at vi har et selv, et ego-selv der er vel-integreret, der er modnet, som er vokset op.

Det er derfor vi snakker om at vokse op, således, at også selvet udvikler sig følelsesmæssigt, socialt, moralsk, kognitivt. At vores almindeligt gode jyske selv, eller sjællandske selv, fynske selv, at det modnes og udvikler sig. Fordi hvis ikke vi gør det, så kan vi ligesom ikke grounde vores dybere væren. Det får simpelthen ikke ben at gå på. 

Og det kan man se ved, at man så for eksempel sidder på retreat og går rigtig dybt og får dybe spirituelle oplevelser, så går man ud og bagtaler nogle i pausen.

Eller man har lige lavet en vældig dyb kærlighedsproces og åbnet hjertet i en øvelse på et eller andet kursus, og så kommer man til at tisse på toiletbrættet, men glemmer lige at tørre op efter sig selv.

Altså jeg ved godt, at det er nogle lavpraktiske eksempler jeg kommer med (griner).

Men, det er fordi der er en uoverensstemmelse over hvor modent, ansvarligt, etisk er selvet. Fordi det er selvet vi møder andre mennesker igennem. Det er det, der ligesom siger goddag og farvel ... eller lader være. 

Så det er rigtig vigtigt at ego-selvet, vores sådan frontale selv, det vi møder verden med, at det også vokser op. At det modnes, bliver mere venligt, åbent, kærligt og så videre. 

Så det er en meget vigtig del at vågne op til den vi dybest set er, at vi også vokser op.