Sådan bliver du større end dine problemer...

Lyt til denne episode som podcast

icons8-download-50.pngDownload episoden som mp3. | Følg vores podcast-kanal

icons8-download-50.pngHent ugens arbejdsark her.


Resumé

Da vores stifter, Ole Vadum Dahls datter som 13-årig fik nogle mærkelig anfald af, at hun syntes lyset i rummet blev underlig gulligt og halsen begyndte at snøre sig sammen, så guidede han hende til at gøre noget helt bestemt.

Denne guidning hjalp hende til at føle sig helt salig og samtidig fik hun følelsen af, at være større end det hun først syntes var ubehageligt.

Derved forsvandt det ubehagelige, hun kunne nu acceptere det og således tog hun magten væk fra det.

… Hver gang vi oplever noget nyt eller noget ubehageligt i vores indre verden (der sommetider manifesterer sig i vores ydre verden) så er der to øvelser til at tage magten (og det skræmmende element) ud af det.

Hør om metoden i videoen og hent ugens arbejdsark her.


Tilbud hos ID Academy

Få adgang til vores gratis online kurser: Essential meditation, Stress eller tilfreds, ID Coach Mini Masterclass m.m., når du tilmelder dig vores nyhedsbrev: https://online.idacademy.dk/tilmeld-nyhedsbrevet

Deltag på nogle af vores mange events. Vi har bl.a. ”Hvad drømmer du om” (drømmetydning), ”Kom ud af form” (Bryd med dit ego), meditationsaftener, parforholds-workshops m.m: https://idacademy.dk/events/


ID Academy’s uddannelser: Terapi, Coaching og Spirituel udvikling

  1. Tag en 4-årig efteruddannelse som Psykoterapeut. Hos ID Academy underviser vi i den unikke ID-metode der sikrer at du får alle kompetencerne til at støtte og udvikle andre mennesker, i egen praksis eller i forlængelse af dit job: https://psykoterapeutuddannelse.idacademy.dk

  2. Deltag på vores 2 årige ID Life Coach uddannelse og bliv i stand til at coache andre mennesker til deres ønskede destinationer her i livet. ID Coach er nok Danmarks mest dybdegående coach-uddannelse og kan bruges som forlængelse af nuværende job eller i egen praksis: https://coachuddannelse.idacademy.dk/

… Skal du se uddannelserne an og møde vores undervisere? Tilmeld dig et af vores mange årlige infomøder: https://online.idacademy.dk/lp-tilmeld-infoaften

Er du mere til spirituel udvikling? Så overvej ID Academys stifter, Ole Vadum Dahls helt eget mentorforløb (tidligere ELP-forløb). Henover 5 moduler a 4 dage lærer du at vågne op til den du virkelig er, vokse op så du holder fødderne på jorden, rydde op så fortiden ikke har fat i dig, åbne op ind til dit hjerte – så du til sidst kan lyse op for andre og i verden: https://vadumdahl.dk/elp/

  

Citater fra episoden

BlogQuote - Når du oplever noget i din indre verden, der virker underligt eller er ubehageligt....jpgBlogQuote - I stedet for at kæmpe imod følelser du ikke kan lide eller forstå, så prøv at undersøg....jpg

Transskription

Da min datter var omkring 13 år, jeg har en datter som er 21 nu, Ayoe hedder hun, da hun var 13 havde hun sådan en periode hvor hun, altså hormonerne kørte rundt i kroppen på hende, præ-pubertet og hun kunne græde en halv dag ad gangen og hun var virkelig ulykkelig. 

Og så begyndte hun at få nogle mærkelige fænomener, hvor pludselig så blev lyset anderledes og underligt gulligt og hun fik nogle underlige fornemmelser i halsen, som om det snørrede sig sammen og det blev hun utryg ved og så blev hun bange. Så hun blev både ked af det og bange og sådan nogle ting.

En dag, så tænkte jeg, jeg må heller se om jeg kan hjælpe hende lidt med det... Nu arbejder jeg jo ikke med min egen familie, så vi tog bare sådan en lille uformel hyggelig snak i sofaen.

Så havde hun sådan et af de der anfald hvor hun syntes, at alting bliver underligt gult og uvirkeligt og det snørrede sig sammen i halsen og hun blev utryg. Så sagde jeg til hende, prøv bare at sidde et øjeblik og bare mærke det, i stedet for at forsøge at undgå det. Jeg er her, jeg skal nok hjælpe hvis det er.

Så prøv bare at give dig selv lov til at acceptere det et øjeblik og være med det og være lidt nysgerrig i forhold til, hvordan føles det sådan helt fysisk i halsen. Og giv dig lov til at være lidt nysgerrig i forhold til den der underlige gule tilstand, du befinder dig i. Så vær nysgerrig.

Og det lykkedes faktisk at overtale hende til at være sådan lidt nysgerrig i forhold til, at det var da også en lille smule interessant. Og så samtidig, så fik jeg hende til at begynde at udvide sin opmærksomhed. Det skønne ved børn er, de har ingen forestillinger om "at det kan jeg ikke".

Så jeg sagde til hende, at samtidig, læg mærke til, at du kan mærke hele rummet. Du kan registrere sådan stuen fra oven til venstre over til højre, foran dig, bagved dig. Du kan mærke rummet over hovedet på dig. 

Så jeg fik hende til at fylde hele rummet ud med sin opmærksomhed. Så 2 ting.

Vær opmærksom, vær nysgerrig i forhold til noget som hun ellers plejede at forsøge at fortrænge eller få til at gå væk. Samtidig med at hun udvidede sin opmærksomhed. 

Så kunne jeg mærke, at så ændrede stemningen sig fuldstændig i stuen, og så spurgte jeg, hvad sker der Ayoe? 

... Det er sådan et rigtig terapeutisk spørgsmål: Hvad sker der?

Så sagde hun: Det er underligt far, jeg bliver jo helt salig. 

Og, så sad hun der et øjeblik og havde det bare bedre og bedre. Hun sagde selv, det er som om jeg er større end det.

Så sad hun og tænkte et øjeblik, og så sagde hun: Far, tror du der er mange andre på min alder der har det på den måde? Så sagde jeg: Ja, det er jeg bange for, at der nok er. Hmmm, sagde hun så, det er synd. Hvad gør alle dem så, som ikke har sådan en psyko-far? (Salen griner)

Nu er jeg så skilt fra hendes mor og hun har siden hun har været 5 så været en uge hos mig og en uge hos moren, det har fungeret rigtig fint, og sådan var det også i den periode. 

Så var hun så hjemme hos sin mor og så snakkede jeg i telefon med hende, hvad jeg gjorde ofte, når hun var hos sin mor, og så spurgte jeg hende: Hvordan går det egentlig Ayoe. Så siger hun: Hvad mener du? Så siger jeg: Hvordan går det med det der med at blive utryg og det bliver uvirkeligt og det strammer sig sammen i halsen og sådan.

... Nååå, siger hun, det har været der et par gange. 
Jeg spørger: Og?

Nååå ja, siger hun, så gør jeg mig bare større end det. 

Så sagde jeg: Du er da godt nok kvik.

Ja, hvad havde du regnet med (svarede Ayoe).