2 veje til mere velvære (og mindre stress) [Del 2]

Lyt til denne episode som podcast

Download episoden som mp3. | Følg vores podcast-kanal

Hent ugens arbejdsark her.


Resumé

Der er to meget effektive måder at udvikle sig spirituelt og opnå mere velvære og langt mindre indre stress.

Den anden af de to (og ugens video) er at bruge hinanden, det vil sige andre mennesker der er begyndt at vågne op til sin essens.

Når vi møder en person, som er mere vågne end os selv, så vil vi kunne opleve mødet som om, at den anden slår en stemmegaffel an og min indre stemmegaffel begynder at ræsonnere med.

Dette dybe møde kan ske, hvis vi selv i mødet, åbner os fuldstændig op og samtidig tør mærke vores egen være i mødet.

Når vi har de her møder, så vil vi åbne op til essentielle følelser i os selv, som vi ikke vil kunne nå med almindelig meditation.

Jo mere vi selv vågner, des mere vil vi opleve at folk omkring os, også mærker vores egen indre ro og at noget åbner i dem, i mødet med os.

På den måde kan vi transmittere væren til hinanden og åbne op for dyb udvikling.

I ugens arbejdsark kan du finde et kort eksempel på, hvordan du kan guide dig selv ind i den rette tilstand, i mødet med mennesker og mentorer der er mere vågne end dig selv.


Tilbud hos ID Academy

Få adgang til vores gratis online kurser: Essential meditation, Stress eller tilfreds, ID Coach Mini Masterclass m.m., når du tilmelder dig vores nyhedsbrev: https://online.idacademy.dk/tilmeld-nyhedsbrevet

Deltag på nogle af vores mange events. Vi har bl.a. ”Hvad drømmer du om” (drømmetydning), ”Kom ud af form” (Bryd med dit ego), meditationsaftener, parforholds-workshops m.m: https://idacademy.dk/events/


ID Academy’s uddannelser: Terapi, Coaching og Spirituel udvikling

  1. Tag en 4-årig efteruddannelse som Psykoterapeut. Hos ID Academy underviser vi i den unikke ID-metode der sikrer at du får alle kompetencerne til at støtte og udvikle andre mennesker, i egen praksis eller i forlængelse af dit job: https://psykoterapeutuddannelse.idacademy.dk

  2. Deltag på vores 2 årige ID Life Coach uddannelse og bliv i stand til at coache andre mennesker til deres ønskede destinationer her i livet. ID Coach er nok Danmarks mest dybdegående coach-uddannelse og kan bruges som forlængelse af nuværende job eller i egen praksis: https://coachuddannelse.idacademy.dk/

… Skal du se uddannelserne an og møde vores undervisere? Tilmeld dig et af vores mange årlige infomøder: https://online.idacademy.dk/lp-tilmeld-infoaften

Er du mere til spirituel udvikling? Så overvej ID Academys stifter, Ole Vadum Dahls helt eget mentorforløb (tidligere ELP-forløb). Henover 5 moduler a 4 dage lærer du at vågne op til den du virkelig er, vokse op så du holder fødderne på jorden, rydde op så fortiden ikke har fat i dig, åbne op ind til dit hjerte – så du til sidst kan lyse op for andre og i verden: https://vadumdahl.dk/elp/

  

Citater fra episoden

 Vi kan bruge møder med mennesker der er mere vågne end os selv, til at vække vores egen essens..jpgTo mennesker kan mødes og transmittere væren til hinanden og samtidig åbne op.jpgJo mere vi vågner op i vores egen essens, des mere vil folk omkring os begynde at slappe af i vores selskab.jpg

 

Transskription

En anden måde, det er at vi rent faktisk bruger hinanden. Altså hvis der er andre mennesker, som også husker det der med at være. Ellers hvis der er mennesker, som er vågnet lidt mere op end os selv. Så kan vi ræsonnere med dem.

I mødet med dem kan vi, fx hvis jeg nu mødet et andet menneske, der er mere vågent end jeg selv er, som virkelig hviler endnu dybere ind i sin egen essens end mig - og jeg er fuldstændig åben over for den person og jeg tør være i kontakten. Og jeg ovenikøbet samtidig giver mig selv lov til at mærke min væren, samtidig med at jeg tør være fuldstændig vågen i mødet. Så vil jeg opleve at der vil ske en naturlig transmission.

Det er som om, at den anden slår en stemmegaffel an og min stemmegaffel, min væren, ræsonnere med. Det vil sige, at jeg kan få adgang til noget, som jeg ikke ville kunne få adgang til, hvis jeg bare sad for mig selv og mediterede. Det er som om, at der sker en form for transmission. I virkeligheden bliver der ikke overført noget, men det er som om, at der bliver sat en svingning i gang, som ræsonnere i mig.

Så vi kan hjælpe hinanden på den der måde ved, at vi hjælper hinanden med at ræsonnere. At vi på en måde transmittere væren til hinanden. At vi formidler det igennem, at vi virkelig er hjemme selv.

Og så mennesker omkring os, de vil mærke det. De slapper mere af i vores selskab, noget vågner naturligt i dem. Så, vi kan både have sådan en åndelig fitnesspraksis, hvor vi mediterer og husker det der med at falde ind i vores essens. Og samtidig kan vi sørge for at omgives os med nogle venner eller en mentor eller nogle mennesker som virkelig er der, så vi kan svinge med. Vi kan lægge os på hjul.

Forstå I hvad jeg mener. Vi gør det alligevel hele tiden, men det vi ræsonnerer med på, er folks negativitet eller deres dårlige stemning eller deres negative energi. Kender vi ikke det? Vi møder en ven og vi kan mærke med det samme, hold da op, hvor bliver jeg tung, i vedkommendes selskab. Den anden transmitterer negativitet eller tyngde.

Og nogle mennesker når vi møder dem, så kan vi mærke at vi har nemmere ved at rumme os selv, acceptere os selv, fordi de er så medfølende, naturligt. Ikke det der new age-mentalitet, men virkelig en hjertelig åbenhed. Og så er det som om, at de transmittere det og vi bliver mere venlige overfor os selv. Fordi det vækker vores egen empati.

Så det er to måder, som jeg tror er ekstrem vigtige for at komme mere permanent ind i vores essens. Det er at vi har en meditativ praksis som indebærer at "Jeg er", altså vi husker vores væren. Ellers virker det ikke. Vi kan jabbe et mantra i 25 år, uden nogensinde at meditere. Fordi det der gør det til meditation, det er når vi mærker selve vores væren. Selve følelsen af, at "Jeg er".