Hvor er sjælen henne i ”krop, sind og ånd”?

Lyt til denne episode som podcast

Download episoden som mp3 | Følg vores podcast-kanal

Hent ugens arbejdsark her.


Resumé

Der hersker sommetider lidt forvirring omkring ”Hvor er Sjælen”, når nu man nævner krop, sind og ånd?

Det kan faktisk siges meget enkelt: Sjælen er Ånd.

Hvis man ser 3-delingen, krop, sind og ånd som et spektrum fra det fysiske til det åndelige, så finder vi sjælen som et skridt inden det åndelige.

Eller man kan tage vores spektrum og forestille sig rækkefølgen: krop, sind, sjæl og ånd.

Sjælen, som Ole Vadum Dahl mærker den, forklarer han, sjælen som vores individuelle oplevelse af ”at være” og ånd som vores alles fælles bevidsthed.

Man kan også sige, at vi alle er dråber i det samme hav. Her er havet vores fælles ånd og sjælen er vores individuelle dråbe.

Så når vi er i vores essens, og smidt vores ego-identitet, så er vi stadig unikke. Vi har stadig et ”Jeg er”, der er anderledes end de andre dråber.

Der er stadigvæk noget, og måske i endnu højere grad noget, som er fuldstændig unikt, fantastisk og individuelt hos os alle.


Tilbud hos ID Academy

Få adgang til vores gratis online kurser: Essential meditation, Stress eller tilfreds, ID Coach Mini Masterclass m.m., når du tilmelder dig vores nyhedsbrev: https://online.idacademy.dk/tilmeld-nyhedsbrevet

Deltag på nogle af vores mange events. Vi har bl.a. ”Hvad drømmer du om” (drømmetydning), ”Kom ud af form” (Bryd med dit ego), meditationsaftener, parforholds-workshops m.m: https://idacademy.dk/events/


ID Academy’s uddannelser: Terapi, Coaching og Spirituel udvikling

  1. Tag en 4-årig efteruddannelse som Psykoterapeut. Hos ID Academy underviser vi i den unikke ID-metode der sikrer at du får alle kompetencerne til at støtte og udvikle andre mennesker, i egen praksis eller i forlængelse af dit job: https://psykoterapeutuddannelse.idacademy.dk

  2. Deltag på vores 2 årige ID Life Coach uddannelse og bliv i stand til at coache andre mennesker til deres ønskede destinationer her i livet. ID Coach er nok Danmarks mest dybdegående coach-uddannelse og kan bruges som forlængelse af nuværende job eller i egen praksis: https://coachuddannelse.idacademy.dk/

… Skal du se uddannelserne an og møde vores undervisere? Tilmeld dig et af vores mange årlige infomøder: https://online.idacademy.dk/lp-tilmeld-infoaften

Er du mere til spirituel udvikling? Så overvej ID Academys stifter, Ole Vadum Dahls helt eget mentorforløb (tidligere ELP-forløb). Henover 5 moduler a 4 dage lærer du at vågne op til den du virkelig er, vokse op så du holder fødderne på jorden, rydde op så fortiden ikke har fat i dig, åbne op ind til dit hjerte – så du til sidst kan lyse op for andre og i verden: https://vadumdahl.dk/elp/

  

Citater fra episoden

 Når vi er i vores essens, og smidt vores ego-identitet til side, så er vi stadig unikke, fordi hver vores sjæl er unik..jpgVi er alle dråber i det samme hav. Havet er vores alles fælles ånd og dråben er vores individuelle sjæl..jpgAlmas kalder sjælen for vores personlige essens. Det vil sige det aspekt af væren, som er knyttet til en bestemt person..jpg

 

Transskription

Sjælen er ånd! 

Altså hvis du siger krop, sind og ånd, så er det jo bare en tredeling kan man sige, af sådan et spektrum af vores væren fra det helt fysiske, altså vores eksistens fra det helt fysiske materielle. 

Kroppen er jo, til en hvis grad, et materielt aspekt af os. Det fysiske aspekt der består af atomer og molekyler osv., og så til det der er fuldstændig væren, ren eksistens. Så det er sådan et spektrum og det kan man så inddele i 3 og sige: krop, sind og ånd. Eller man kan inddele de i 4 hvor mange siger: krop, sind, sjæl og ånd. 

Hvis man gør det, så kan man sige at, sjælen, sådan som jeg forstår det. Ikke teoretisk, men sådan som jeg mærker det i mig, det er at sjæl, det er vores individuelle oplevelse af at være. Hvor man kan sige at ånd i bredere forstand er vores alle sammens fælles bevidsthed. Altså det er, jeg plejer at sige det på denne måde, vi er alle dråber i det samme hav.

Sjælen er vores individuelle dråbe. Det vil sige, at selv når vi holder op med at ego'e så meget, selv der hvor vi holder op med at være unikke, sådan i ego-mæssig forstand, så er der stadigvæk noget og måske i endnu højere grad noget, som er fuldstændig unikt, fantastisk, individuelt hos os.

Der er, vi kunne kalde det sjæl, vi kunne kalde det for vores essentielle selv, hvor der er den der helt enkle følelse af "Jeg er", som samtidig ikke har nogen selvbilleder, som ikke er forbundet med bestemte fortællinger af os selv, med en bestemt alder, med et bestemt køn eller noget som helst. Men det er en helt enkel følelse af, "Jeg er". Og der er en unik følelse.

Almas som er en kuwaitisk mystiker, han kalder det for den personlige essens. Det vil sige det aspekt af væren, som er knyttet til en bestemt person. Så det er en klar oplevelse af, at være. Jeg Er. Af at være unik. Ikke på andres bekostning eller i forhold til andre. Men en konkret oplevelse af at være en individuel hvirvel i det samme hav, som andre også er hvirvler i.

Og ånd er så for mig, det som jeg også tror at nogle af jeg oplevede da vi mediterede sammen, at på et eller andet tidspunkt, så er det som om at "Jeg er" bliver til "Vi er", kunne I mærke det? Det var ligesom om, at på et eller andet tidspunkt så var det som om at, der var egentlig ikke så meget følelsen af "Jeg er". Mere sådan en følelse af "Vi er". Og hvilken befrielse et eller andet sted. Fordi det er en oplevelse af kærlighed.

Og det er først fra sjælen, hvis vi nu skal bruge den terminologi, fra det essentielle selv, at vi overhovedet er i stand til at gøre det. Så når I har oplevet det, så er det fordi, I har fået lænet jer ind i sjælen, ind i esse, essensen. Og derfra mærker man det først som noget personligt "Jeg er" og hvis man så giver sig selv lov til at læne sig selv ind og brede sig yderligere ud og bare være, slipper, slapper endnu mere af. Så bliver man endnu mere vågen og så bliver det til et "Vi er".

Og fra det sted, vi kan ikke gøre hinanden noget ondt. Det kan vi ikke. Fordi vi opdager, at vi er dråber i det samme hav. Vi opdager at vi er fingre på den samme hånd.