Min kæreste fylder mig ikke med kærlighed :(

Billede - Blog - Skal min kæreste fylde mig op med kærlighed - citat - 775x400.png

Men skal din kæreste nu også det?

Spørger vi Ole Vadum Dahl, er det korte svar: Nej...

”At tro, at vores kæreste kan fylde os med kærlighed, svarer til at tænde fjernsynet, slå over på Spise med Price, og tro at vi bliver mætte af det.

Her følger argumentet...

...I det øjeblik vi bliver født, er vi det mest rene individ vi kan være. Vi er, det vi på ID Academy betegner som, "i vores essens".

Vi lever ud fra vores inderste væren. Den vi virkelig er.

Når vi bliver født med vores essens, så bliver vi ifølge Ole, også født med den reneste form for kærlighed over at være til.*

Kig ind i øjnene på en nyfødt og du ser ren kærlighed... gør du ikke?

Oles påstand er, at når det lille barn er mæt og tilfreds, så lever barnet i sin egen essens af lykke og kærlighed. Uhhh ja, verden er et dejligt sted.

Så sker der dog det, at barnet bliver sulten, skal have skiftet ble eller får det dårligt.

Og når det sker, så kommer mor eller far og sørger for, at barnet igen får det godt og igen bliver fyldt af sin indre kærlighed og vender tilbage til sin essens-tilstand.

Men hvad tror du der sker, når dette bliver gentaget, igen og igen, dag efter dag?

Ja, så begynder barnet at forbinde sin egen indre opfyldelse af kærlighed med mor og far.

Barnet får derfor tidligt en idé om, at det han eller hun har brug for, for at være fyldt op med kærlighed, det kommer udefra.

Barnets tidlige hjerne lægger 1 og 1 sammen... og får kærlighed.

Når jeg føler sådan, så får jeg dette (af mor og far) og så mærker jeg kærlighed inde i mig selv.

Nu er det dog sådan at barnet vokser, bliver ældre og nærmere sig teenage-alderen.

I denne alder begynder det at blive pinligt, hvis vi stadig søger kærligheden opfyldt hos mor.

Så vi bevæger os væk fra mors skørter…

Men hov… Nu mangler jeg pludselig mor til at give mig al det, som igennem hele livet, har givet mig den følelse af kærlighed.

Så vi projicerer – skyder ansvaret for at fylde os op med den indre lykke – over på andre mennesker.

Og i sidste ende på den kæreste vi vælger.

Stakkels den kæreste der skal erstatte vores mor. Gøre al det som vores mor altid har gjort.

Men selvfølgelig skal hun da tilsidesætte sin indre essens-tilstand for mig… eller hvad?

Det mener Ole imidlertid ikke og så vender vi tilbage til det indledende citat.

”At tro, at vores kæreste kan fylde os med kærlighed, svarer til at tænde fjernsynet, slå over på Spise med Price, og tro at vi bliver mætte af det.”

En kæreste kan give os den følelse af kærlighed i små bidder. Det bliver dog aldrig vores kærestes opgave at fylde os op med indre kærlighed, lyksalighed og glæde.

Det er altså en opgave vi skal tage på os selv!

Det er ligesom andre egenskaber vi lærer som små, fx at gå og tale. Mor og far hjælper os med at lære, og gør os derved klar til resten af livet.

Men herfra skal vi kunne tage os af os selv.

Vi har alle den essens-tilstand, som vi blev født ind i og vi kan finde tilbage til den.

Ole Vadum Dahl fortæller, i 3. afsnit af et af sine tidligere foredrag, at den kærlighed og lyksalighed vi følte som spæd, hænger sammen med vores essens (også kaldet vores inderste væren eller vores sjæl).

Jo tættere vi kommer på vores egen essens des tættere kommer vi på en hverdag og en virkelighed, hvor vi indser og oplever, at vi selv er al den kærlighed, som vi har søgt fra andre.

Til dette må vi også bare sige, at der ikke er et hurtigt fix.

Vores studerende på ID Academy lærer at se ind under den personlighed, vi igennem livet har identificeret os med. Vi kigger på hvem vi er, under alle vores tanker, følelser, roller, etiketter, selvbilleder osv.

Du kan læse om forskellige faser af en udviklingsproces i vores artikelserie om de 5 Opper

Vores ID-uddannede Psykoterapeuter og Coaches kan tage dig igennem en udviklingsproces, når du er klar til at give dig selv en gave for livet, og stille men sikkert, arbejde dig selv ind mod din essentielle følelse af kærlighed.

Hvis du vil i gang med en øvelse her og nu, så kan du begynde at bemærke, hvilke tanker du har i løbet af en dag. At blive opmærksom på sine tanker er et godt skridt til at begynde at forstå sig selv på et dybere plan.

På ID Academy tror vi på, at vi allerede bliver påvirket af vores forældres kærlighed til os og vores mødres psykiske tilstand m.m. imens vi bliver til i livmoderen. Denne artikel tager afsæt i et kærligt og trygt forløb.

---
Hvis du er interesseret i mere kærlighed og parforhold, så gør følgende:

1. Tilmeld (eller gentilmeld) dig vores nyhedsbrev og få samtidig adgang til Ole Vadum Dahls 8 afsnit af hans tidligere foredrag om netop kærlighed og parforhold, hvorfra denne blog-artikel har sit udspring.

2. "Synes godt om" vores Facebookside og følg med når vi bl.a. lægger nye blogindlæg og videoer op om selvudvikling herunder temaer som parforhold, stress, meditation og spiritualitet.;