Har LSD inspireret til ID Breathwork?!? (… og andre Breathwork-facts)

ArtikelCover (Facebook) - Breathwork og LSD 2

ID Breathwork er en særlig form for meditation, der skaber en dybdegående integrering af dine følelser. Under en ID Breathwork-session, er det som om, at der er en indre healer, der tager fat, lige præcis der, hvor det er tid til at tage fat. Det betyder praktisk talt, at du får lejlighed til at forløse de temaer som er på spil i dit liv.

Herunder giver vi lidt fakta ved at nedbryde nogle myter...

 1. Hvis LSD har inspireret til Breathwork - Skal vi så på stoffer?

  Vores inspiration til ID Breathwork stammer fra en forsker i transpersonlig psykologi, Stanislav Grof. i 1970érne, fandt han nemlig ud af, at når man bruger sit åndedræt og kombinerer det med kraftig musik, så opstår der forløsninger og integreringer af følelser.

  1970érne var også et årti hvor der mange steder i verden, blev udvidet sind ved hjælp af stoffer såsom LSD. 

  Stanislav Grof var selv som forsker inden for transpersonlig psykologi, allerede dengang i færd med at forske i netop sindsudvidende stoffer. Under kontrollerede omstændigheder og bl.a. afmålt LSD testede han sine hypoteser.

  ... Om idéen med åndedræt tilsat kraftig musik kom til ham under en af hans undersøgelser, er usikkert, men rygtet går på, at det er sandt.

  Men i hvert fald benytter vi ikke LSD under vores ID Breathwork-sessioner. ;)

 1. Okay, men den der indre healer... hvem siger du, at jeg har inde i mig?
  Der er en grundlæggende antagelse der lyder på, at kroppen er et energifelt og at vores energi sender og modtager information. Denne indre energi af information søger også efter en følelse af helhed.

  Du kan måske genkende dette fra, at du fornemmer, at noget i dig trækker i en bestemt retning i dit liv, eller at noget bare føles forkert. Dette er energi der aktiverer dele af dit indre system.

  Igennem breathwork aktiverer du denne indre healer. Den indre healer ved altid, hvad der skal kigges på, lige nu og her, i forhold til din nuværende situation. 

  Formålet er, at det der bliver kigget på er indespærret energi, som atter skal frigives til brug i kroppen.

  ...Så breathwork er faktisk kun dig. Der foregår ingen dialog.

  Du ligger på en madras og bliver guidet ind i dybe og hurtige åndedræt til kraftig musik.
 1. Det hele lyder lidt voldsomt – det må være farligt?
  Breathwork er bestemt ikke farligt, men når psyken arbejder på at balancere sig, kan der komme hvad som helst frem fra bevidstheden og underbevidstheden.

  Men, du styrer helt selv hvor dybt ned du vil gå i processen. Du styrer nemlig processen med dit åndedrag, så du er i fuldstændig kontrol.

  Imens du er i proces, vil der være en person der holder øje med dig og dine eventuelle behov – også dette er på dine præmisser.

  Skulle du efter sessionen have svært ved at blive groundet igen, så er der en instruktør, der vil lave nogle kropenergetiske øvelser på dig og få dig til at lande, inden du går ud af døren.

---
Er du motiveret til at prøve en af vores Breathwork-workshops?
OBS: Der er krav om at alle deltagere enten er på et af vores studier eller går i egenterapi.

1. Tilmeld dig "Breathwork-aften". Steen Degn afholder løbende breathwork-aftener i både København og Silkeborg.

2. "Synes godt om" vores Facebookside og følg med når vi bl.a. lægger nye blogindlæg og videoer op om selvudvikling herunder temaer som parforhold, stress, meditation, breathwork og spiritualitet.;

 

 

3. Tilmeld (eller gentilmeld) dig vores nyhedsbrev så får du adgang til vores online område, hvor du bl.a. får adgang til Ole Vadum Dahls introduktion til meditation med guidede meditationer samt hans introduktion til MasterWaves meditation - kom dybere end du har prøvet før.