Reagerer du nogle gange uheldigt og ude af kontrol?

Lyt til denne episode som podcast

icons8-download-50.pngDownload episoden som mp3. | Følg vores podcast-kanal

icons8-download-50.pngHent dit arbejdsark her.

 

Resumé

Ole Vadum Dahl, stifter af ID Academy, taler i videoen om, at der er 3 lag man skal vide af, når man arbejder med at komme ”ind i essensen”. De tre lag er,

  • Det frontale selv.
  • Det subtile selv.
  • Det indlejrede selv.

 Det frontale selv er det vi møder verden med. Det er alle vores personlighedssider (former), vores roller, vores offentlige følelser og væremåder. Det frontale selv er meget omskifteligt.

[Se sidste uges episode for mere om det frontale selv]

Det subtile selv er et forfinet selv, hvor vores selvfølelse er helt anderledes. Når vi er i det subtile selv, så er vi bevidst og kan aktivt tænke over alle vores sider i det frontale selv.

… Med andre ord, vi ved godt at vi har en perfektionist, en surmuler, en sårbar side – og vi ved nok også godt, hvordan de ser ud og hvornår de kommer frem.

[Hvis ikke du kan fornemme det, så hent sidste uges arbejdsark her]

Det indlejrede selv, det er faktisk et niveau under det frontale selv – men det modsatte af det subtile selv.

Hvor vi i det subtile selv er bevidste om os selv, så er vi fuldstændig uvidende om i øjeblikket, at vi er blevet overmandet og overtaget af en af vores mange personlighedssider.

Den er ligesom bare blevet trigget af en begivenhed udenfor os selv og nu er vi den.

Når du er vred og drømmende overfor nogle, så tænker du ikke midt i det hele: ”Whoops, det er sørme min dømmende side”.

Vi er ubevidst indlejret i en personlighedsside.

Dette er 3 lag du kan holde øje med i dit liv og gøre dig bevidst omkring, i hvert øjeblik.

Se arbejdsarket for ugens øvelse, der handler om at reflektere over dit psykiske landkort af personlighedssider.

 

ID Academy’s uddannelser: Terapi, Coaching og Spirituel udvikling

  1. Tag en 4-årig efteruddannelse som Psykoterapeut. Hos ID Academy underviser vi i den unikke ID-metode der sikrer at du får alle kompetencerne til at støtte og udvikle andre mennesker, i egen praksis eller i forlængelse af dit job: https://psykoterapeutuddannelse.idacademy.dk/

  2. Deltag på vores 1,5 årige ID Coach uddannelse og bliv i stand til at coache andre mennesker til deres ønskede destinationer her i livet. ID Coach er nok Danmarks mest dybdegående coach-uddannelse og kan bruges som forlængelse af nuværende job eller i egen praksis: https://coachuddannelse.idacademy.dk/

… Skal du se uddannelserne an? Tilmeld dig et af vores mange årlige infomøder: https://online.idacademy.dk/lp-tilmeld-infoaften

Er du mere til spirituel udvikling? Så overvej ID Academys stifter, Ole Vadum Dahls helt eget mentorforløb (tidligere ELP-forløb). Henover 5 moduler a 4 dage lærer du at vågne op til den du virkelig er, vokse op så du holder fødderne på jorden, rydde op så fortiden ikke har fat i dig, åbne op ind til dit hjerte – så du til sidst kan lyse op for andre og i verden: https://vadumdahl.dk/elp/

 

Tilbud hos ID Academy

Få adgang til vores gratis online kurser: Essential meditation, Stress eller tilfreds, ID Coach Mini Masterclass m.m., når du tilmelder dig vores nyhedsbrev: https://online.idacademy.dk/tilmeld-nyhedsbrevet

Deltag på nogle af vores mange events. Vi har bl.a. ”Hvad drømmer du om” (drømmetydning), ”Kom ud af form” (Bryd med dit ego), meditationsaftener, parforholds-workshops m.m: https://idacademy.dk/events/

 

Citater fra episoden

Blogquote-Snak til dig selv, som du vil snakke til dine mest kære og fyld dig selv med kærlighed..pngBlogQuote-Vi er ikke, al det vi tror vi er, vi er meget mere end det..pngBlogQuote-Personligheden er de former vi antager, når vi i dybeste forstand glemmer hvem vi er..pngBlogQuote-Prøv lige nu_ Iagttag hvem du er i dette øjeblik….png

Transskription

Fortsat fra sidste uge (om det frontale selv)

I denne uge handler fortsættelsen om det subtile selv og det indlejrede selv.

...

Så det frontale selv, når vi lever i vores frontale selv, så er der rigtig meget støj. Der er rigtig meget indre dialog. Der er rigtig mange vurderinger og sammenligninger af os selv og andre. Der mangler altid noget, der er altid et eller andet element af fremmedgørelse, et eller andet element af ikke nok, ikke godt nok. 

Det kan godt være at den anden har sagt "Jeg eeelsker dig", men det holder kun en 5-7 minutter, så skal vi høre det igen. Har I hørt om nogen der har det sådan?

Det er derfor jeg taler om "Ind i essensen", fordi der er en anden selvfølelse end i det frontale selv. Man taler faktisk om at der er tre lag... man kunne også have sagt fem eller syv, men lad os bare tage tre for nemhedens skyld.

Så vi har det frontale selv, som jeg har givet et lille signalement af her, og så har vi det vi kan kalde for det subtile selv. Det subtile selv, det ligesom mere forfinede selv. 

Prøv at lægge mærke til lige nu, at det faktisk er muligt at sidde og reflektere lidt over sit frontale selv. 

Hvor mange af jer kan genkende, at I har en perfektionistisk side - Klap. (folk klapper)
Hvor mange af jer har en overansvarlig side. (Folk klapper)
Hvor mange har en side der har det med at blive for flink og sige for meget ja og for lidt nej (folk klapper)
Hvor mange har indimellem en utilstrækkelig ikke god nok side (folk klapper)
Hvor mange har en selvkritisk side (folk klapper)... Jaa, det er der mange der har.

Ville I have nogle venner tilbage, hvis I sagde til jeres venner som I siger til jer selv?

Nej, vel... (griner)

Prøv at lægge mærke til, I kan faktisk sidde og se jeres egen ego-personlighed. I kan faktisk sidde og genkende, at der er nogle, jeg vil tro der også er nogle der har en jaloux side... I behøver ikke at klappe (griner).

Nogle af jer har en, en lidt sårbar side ikke? Er der nogen der kan genkende at I har en meget sårbar side, som føler sig lidt tiltrukket af idéen om særligt sensitive mennesker?

(Folk klapper forsigtigt)... Der klapper vi sensitivt og forsigtigt (Griner)

Altså man har især sådan en, hvis man har gået i terapi? Er der nogle af jer der har et indre barn (folk klapper)... Der er nogle der har været i terapi. Har I lagt mærke til, at når man har et indre barn, så er der ligesom ting man ikke kan komme til længere, fordi det indre barn er ligesom ikke klar. (Griner) ... Jeg føler mig alt for sårbar i dag... Jeg er ked af det, jeg kan ikke komme i dag, det er mit indre barn - det er ikke mig (Griner) 

Så læg mærke til, at vi kan sidde og iagttage forskellige sider af os selv. Og læg mærke til, at i løbet af livet, i løbet af en hverdag, så betragter vi ikke de her sider. Vi bliver taget af dem. Fx når jeg bliver alt får sårbar og hudløs og dirrende, så er det ikke sådan at jeg tænker: Det er min særligt sensitive side.

Eller når jeg bliver dømmende og vred overfor nogle, så tænker jeg ikke, interessant, det er min dømmende side. Er det rigtigt? Vi bliver bare taget af det. Det er fandme mig der er sur, ikke?

Eller det er mig der er sårbar eller når vi tænker: Hvis ikke jeg tager ansvar for det her, hvis jeg ikke sørger for at det hele og for alt og alle osv., så er der ingen der gør det og så går verden af lave.

Vi tænker ikke, hmmm, nu tror jeg, at jeg vil være overansvarlig... eller faktisk, jeg tror lige jeg vil brænde mit lys i begge ender. Kan I følge mig?

Det er noget vi bliver grebet af, vi bliver indlejrede i det. Det er det indlejrede ubevidste, vi bliver taget af.

Og det er der vores problem er... En gang imellem laver jeg sådan små slogans, som ender op som citater rundt omkring - og et af dem er:

At personligheden er de former vi antager, når vi i dybeste forstand glemmer hvem vi er.

Fordi vi er ikke den overansvarlige, den perfektionistiske, den dømmende, den utilstrækkelige, den ikke gode nok, den usexede, den oversexede, den for meget - den der fylder for meget eller den kedelige eller den uinteressante, den som pigerne gerne vil snakke med, som er så god at snakke med – men som ingen gider at bolle med...

Det skal I bare vide mænd, hvis en kvinde siger "Du er rigtig god at snakke med", så GLEM DET (Griner). Så mener hun det, så er du rigtig god at snakke med. Punktum. (Griner) 

Det er også sådan en måde i lige hurtigt psykisk kan kastrere en mand på, det er ved at sige, du er rigtig god til at snakke med...

Nå... Det var et sidespring. (Griner)