En indre side af dig, er skyld i din følelse af mindreværd…

 Lyt til denne episode som podcast

Download episoden som mp3. | Følg vores podcast-kanal

Lær at finde formen, der giver dig mindreværd i ugens arbejdsark


Resumé

Når vi føler os på en bestemt måde i os selv, så har vi det med at tiltrække mennesker, som nok skal fortælle os præcis det samme.

Det vil sige, at hvis du føler dig utilstrækkelig, så møder (næsten automatisk opsøger) du mennesker der får dig til at føle dig sådan.

Grunden til at andre kan få os til at føle os noget, som fx utilstrækkelig, er at vi inderst inde har det på samme måde med os selv.

Vi har så at sige en indre kritiker eller dommer, som tæver os ørene fulde af det allerede.

Det spændende er, at før du kan slippe den følelse af utilstrækkelighed, så skal du kende både følelsen (utilstrækkelig) og dens makkerpar (den side af dig der fortæller dig at du er utilstrækkelig).

Her er det ofte en dommer eller en indre kritiker.

Herefter kan vi lave ID Formarbejde, som betyder, at du bl.a. lærer at tage ejerskab af både din følelse og din personlighedsside.

Sådan kommer du ud over din følelse af fx utilstrækkelighed.


Tilbud hos ID Academy

Få adgang til vores gratis online kurser: Essential meditation, Stress eller tilfreds, ID Coach Mini Masterclass m.m., når du tilmelder dig vores nyhedsbrev: https://online.idacademy.dk/tilmeld-nyhedsbrevet

Deltag på nogle af vores mange events. Vi har bl.a. ”Hvad drømmer du om” (drømmetydning), ”Kom ud af form” (Bryd med dit ego), meditationsaftener, parforholds-workshops m.m: https://idacademy.dk/events/


ID Academy’s uddannelser: Terapi, Coaching og Spirituel udvikling

  1. Tag en 4-årig efteruddannelse som Psykoterapeut. Hos ID Academy underviser vi i den unikke ID-metode der sikrer at du får alle kompetencerne til at støtte og udvikle andre mennesker, i egen praksis eller i forlængelse af dit job: https://psykoterapeutuddannelse.idacademy.dk

  2. Deltag på vores 2 årige ID LifeCoach uddannelse og bliv i stand til at coache andre mennesker til deres ønskede destinationer her i livet. ID Coach er nok Danmarks mest dybdegående coach-uddannelse og kan bruges som forlængelse af nuværende job eller i egen praksis: https://coachuddannelse.idacademy.dk/
  3. (NYHED) Den 2-årige ID Parterapeut-uddannelse er en uddannelse, hvor parterapeuten kan udøve terapi, der henvender sig til det modne og bevidste par.

    Det betyder par, som gerne vil udvikle sig sammen, og bruge både de gode og de udfordrende situationer i forholdet, som en anledning til at folde det bedste ud, hver især og hos hinanden: https://https://online.idacademy.dk/nyhed-id-parterapeut-uddannelsen

… Skal du se uddannelserne an og møde vores undervisere? Tilmeld dig et af vores mange årlige infomøder: https://online.idacademy.dk/lp-tilmeld-infoaften

Er du mere til spirituel udvikling? Så overvej ID Academys stifter, Ole Vadum Dahls helt eget mentorforløb (tidligere ELP-forløb). Henover 5 moduler a 4 dage lærer du at vågne op til den du virkelig er, vokse op så du holder fødderne på jorden, rydde op så fortiden ikke har fat i dig, åbne op ind til dit hjerte – så du til sidst kan lyse op for andre og i verden: https://vadumdahl.dk/elp/

  

Citater fra episoden

BlogQuote - Følelser af mindreværd har også en makker, en indre personlighedsside der fortæller dig, at du fx er utilstrækkelig..jpg
BlogQuote - Når andre kan få os til at føle mindreværd, så er det fordi vi i forvejen er enige med dem..jpg
BlogQuote - Når vi løser vores egen indre konflikt, så tiltrækker vi heller ikke længere mennesker, der holder den ved lige..jpg


Transskription

Lad os nu sige, at jeg føler mig mindreværdig og utilstrækkelig osv. Og lad os sige at jeg er rigtig identificeret med den side. 

 

Så vil jeg være tilbøjelig til at finde mennesker der er villige til at spille min dommer og min kritiker. Jeg trækker dem til mig som fluer til fluepapir. 

 

Sjovt nok, jeg løber ind i mange kritiske mennesker. Typisk fordi der er noget der hedder psykisk fællesøkonomi. Man har sådan en pulje man smider i, når man møder andre mennesker.

 

Indtil jeg opdager, at grunden til at jeg går rundt og føler mig utilstrækkelig, selv når der ikke er andre der vil spille rollen som min kritiker. Det er fordi jeg har selv en indre dommer eller kritiker, som hagler mig igennem. 

 

Og jeg er nødt til at bevidstgøre den indre kritiker og tage ejerskab i forhold til den. Så jeg både kan gå ind og mærke, at jeg er kraftig irriteret på mig selv. Jeg synes jeg er en spade, dadada. 

 

Jeg kan også mærke den anden side, som så er den der føler sig utilstrækkelig og mindre værdig på grund af den selvkritik der i virkeligheden kommer.

 

Når jeg overhovedet reagerer på at andre kritiserer mig, så er det fordi der er noget inde i mig, som er enig med den ydre kritiker.

 

Så det vil være sådan et team. Det vil være den indre kritiker og den utilstrækkelige. Og sådan kan du tage stort set enhver personlighedsside, og så vil du finde ud af, at der er en modsætning. Altså der er en anden. Der er en makker. 

 

Og hvis vi vil transcendere det, hvis vi vil bevæge os udover selvet, så er vi som oftest nødt til at opdage hele makkerparret. Hvis jeg for eksempel lærer at trække mig ud af den utilstrækkelige side og dissociere fra den og bevæge mig ud af den.

 

Det kan jeg godt gøre, men indtil jeg også tager ejerskab af den der foretager den indre kritik, den der i virkeligheden er den egentlige årsag til, at jeg føler mig utilstrækkelig, så vil jeg ikke komme udover problemet.

 

Så vi skal have hele makkerparret ind i bevidstheden. Vi skal tage ejerskab for hele makkerparret. Ellers blive det rigtigt svært at slippe. Jeg tror det er derfor at mange mennesker, selv de har haft dybe spirituelle oplevelser og har haft dybe oplevelser af væren, at de kommer til at sidde fast alligevel eller får tilbagefald, fordi der er nogle makkerpar, de kun har opdaget den ene side af.