Hvad lærer du af at stå på hovedet?

 Lyt til denne episode som podcast

Download episoden som mp3. | Følg vores podcast-kanal


Resumé

Når vi vågner op, så vågner vi op fra de tankebaner og vaner, mentale og emotionelle mønstre samt de personlighedssider vi er indlejret i.

Vi kan dog ofte ikke for alvor begynde at få nye indsigter på egen hånd. Der skal hjælp til fra fx en professionel psykoterapeut.

Det der skal til er, at vi begynder at se ting fra nye vinkler.

Når vi får nye vinkler, skaber vi nye indsigter og det er de nye indsigter eller vores bevidstgørelse der gør, at vi lidt efter lidt vågner op fra vores indlejrede former og fastlåse tanker.

Hør i videoen, hvad der skulle til før ID Academys stifter, Ole Vadum Dahl, begyndte at vågne op.

… Det er en sjov historie!...

 

Tilbud hos ID Academy

Få adgang til vores gratis online kurser: Essential meditation, Stress eller tilfreds, ID Coach Mini Masterclass m.m., når du tilmelder dig vores nyhedsbrev: https://online.idacademy.dk/tilmeld-nyhedsbrevet

Deltag på nogle af vores mange events. Vi har bl.a. ”Hvad drømmer du om” (drømmetydning), ”Kom ud af form” (Bryd med dit ego), meditationsaftener, parforholds-workshops m.m: https://idacademy.dk/events/


ID Academy’s uddannelser: Terapi, Coaching og Spirituel udvikling

  1. Tag en 4-årig efteruddannelse som Psykoterapeut. Hos ID Academy underviser vi i den unikke ID-metode der sikrer at du får alle kompetencerne til at støtte og udvikle andre mennesker, i egen praksis eller i forlængelse af dit job: https://psykoterapeutuddannelse.idacademy.dk

  2. Deltag på vores 2 årige ID LifeCoach uddannelse og bliv i stand til at coache andre mennesker til deres ønskede destinationer her i livet. ID Coach er nok Danmarks mest dybdegående coach-uddannelse og kan bruges som forlængelse af nuværende job eller i egen praksis: https://coachuddannelse.idacademy.dk/
  3. (NYHED) Den 2-årige ID Parterapeut-uddannelse er en uddannelse, hvor parterapeuten kan udøve terapi, der henvender sig til det modne og bevidste par.

    Det betyder par, som gerne vil udvikle sig sammen, og bruge både de gode og de udfordrende situationer i forholdet, som en anledning til at folde det bedste ud, hver især og hos hinanden: https://https://online.idacademy.dk/nyhed-id-parterapeut-uddannelsen

… Skal du se uddannelserne an og møde vores undervisere? Tilmeld dig et af vores mange årlige infomøder: https://online.idacademy.dk/lp-tilmeld-infoaften

Er du mere til spirituel udvikling? Så overvej ID Academys stifter, Ole Vadum Dahls helt eget mentorforløb (tidligere ELP-forløb). Henover 5 moduler a 4 dage lærer du at vågne op til den du virkelig er, vokse op så du holder fødderne på jorden, rydde op så fortiden ikke har fat i dig, åbne op ind til dit hjerte – så du til sidst kan lyse op for andre og i verden: https://vadumdahl.dk/elp/

  

Citater fra episoden

Når vi begynder at vågne op, så vågner vi op fra gamle tankebaner og vaner....jpg 

Han demonstrerede for mig, at jeg ikke var specielt meget i harmoni, i balance. Mit ego kunne ydmyges....jpg


Transskription

 

At vågne op har noget at gøre med både at vågne op fra noget, og vågne op til noget. Og hvad er det så vi vågner op fra. Det jeg har oplevet rigtig mange gange i mit liv, i min spirituelle livspraksis som har varet i over 35 år. Det har været at jeg er vågnet op fra de vaner, jeg har haft, fra de tankebaner jeg har haft, fra de mentale og emotionelle mønstre jeg har haft, fra de forskellige personlighedssider som jeg har været indlejret i, viklet ind i, i løbet af mit liv. 

En af de første gange hvor jeg kan huske, at jeg virkelig blev vækket, det var da jeg var en 23-24 år, der var vi en gruppe mennesker som kom sådan i selvudviklingsmiljøer sammen og vi dyrkede alt muligt, lige fra vegetarmad. Vi havde en vegartarklub til sådan drømmegrupper og grupper hvor vi mødtes og gav hinanden healingsmassage. Vi lavede en masse sjove, sanselige og lækre tin sammen.

Og så blev vi enige om, at nu ville vi da prøve at lave noget der var sådan lidt mere dybde i, og måske få en eller anden til at være facilitater, gruppeleder, sådan at vi virkelig kunne komme dybere i vores personlige og spirituelle udvikling. Og så havde vi hørt om sådan en gut i Aarhus, som skulle være meget dyb og meget dygtig og arbejdede sådan meget spontant ud fra øjeblikket og han skulle vidst nok også være sådan lidt en hård hund en gang imellem i sine bestræbelser på at vække mennesker fra deres gamle vaner og deres fastlåste tankebaner osv.

En af os kontaktede ham og sagde at vi ville godt arbejde med ham, og vi var sådan en 7-8 stykker der gerne ville mødes med ham en gang om ugen og så skulle han ellers facilitere sådan en udviklingsgruppe der.

Og jeg glemmer aldrig den første aften vi kom, han havde sagt til os, at han ville ikke love at han ville arbejde med os. Han ville først like tjekke ud om vi overhovedet ville noget, om vi ville arbejde dybt, om der var noget bund i det eller hvad. Det var meget karakteristisk for ham, han gad ikke bullshit. Det var sådan meget inn, dengang i 80érne. Man gad ikke bullshit, det var cut the crab og gå lige til benet.

Nå, vi sidder der og, det kan jeg jo så ikke se på det tidspunkt, fordi jeg også der havde problemer med synet. Men han var iført orange tøj og han havde en perlekæde omkring halsen med et billede af hans lærer, hans guru - ville nogen nok sige.

Og så sad han der og bad os om, på skift, at fortælle lidt om hvorfor vi gerne ville lave den her udviklingsgruppe sammen med ham. Og vi sad på puder på gulvet i en rundkreds, hvad der også var karakteristisk for tiden, at vi sad på gulvet det meste af tiden. 

Og så, jeg tror jeg er nummer tre eller fire i runden der skal sige noget. Og jeg går i gang med at fortælle hvorfor jeg er kommet, hvad jeg gerne vil og jeg har da også læst en hel del bøger om spiritualitet og jeg var godt i gang.

Og så midt i en sætning, så siger han: "Stop, stop, stop" siger han. Øhhh... hvad? Så siger han: " Kan du stå på hovedet?" Og der må jeg indrømme, at jeg blev lidt forvirret over spørgsmål, men jeg tænkte, at det kunne jo selvfølgelig være et eller andet yogisk. Så sagde jeg, Ja, det kan jeg tilfældigvis godt. Så gik jeg lidt i gang igen.

Så sagde han: "Nej, nej... Jamen, kan du stå på hovedet?" Og så sagde jeg: "Ja, det kan jeg godt. "Så gør det" - sagde han. 

Jeg sådan lidt forvirret: "Hvad mener du?" 

Hvis du kan stå på hovedet, så stå på hovedet!

Og mig op og stå på hovedet og jeg tænkte, at nu skulle han bare se, at jeg kunne stå på hovedet. Så var jeg ved at gå ned igen og sagde sagde han "nej, nej, nej. Bliv stående". Og så henvendte han sig til den næste og sagde, gå videre. Det er din tur.

Hver gang jeg ville til at gå ned, fordi det blev da mere og mere ubehageligt at stå på hovedet, så sagde han bare: nej, nej... bliv stående. Og så gik runden videre og jeg følte mig fuldstændig som idiot. Og til sidst, så kunne jeg ikke mere. Man bliver rimelig ør at stå på hovedet skulle jeg hilse og sige. Nu havde jeg stået sådan en 7-8 minutter bare...

Så jeg gik ned af mig selv. Så stoppede han det, han havde gang i, og så sagde han: "Sommetider er det godt at opleve tingene fra en anden vinkel". Hold kæft hvor følte jeg mig ydmyget. Jeg syntes simpelthen at det var grænseoverskridende. Jeg syntes at han var en nar. Jeg syntes at han udstillede mig. Jeg syntes at han latterliggjorde mig. 

Og jeg kan godt sige, at jeg i den efterfølgende uge tænkte, jeg skal ikke med i den der gruppe. Jeg havde det sådan, sikke en nar. At udstille folk og ydmyge folk på den der måde, det kan man simpelthen ikke tillade sig. Det er simpelthen for meget. Her havde jeg oprigtigt siddet og fortalt noget om mig, synes jeg. Og så havde han bare latterliggjort mig på den mest pinlige måde.

Så mit sind var fyldt med sådan, rimelig vrede og indignerede følelser sådan den næste uges tid. Men hvem dukkede op, da gruppen startede ugen efter? Det gjorde jeg! og hvorfor gjorde jeg det? Fordi jeg havde fået en oplevelse af, at midt i den der ydmygelse, som jeg syntes at det var. Der var der en eller anden underlig frihed. Det var som om, at han havde på en måde sagt til mig: Du har det hele i hovedet min ven!

Og i stedet for at sige det til mig, hvilket ikke ville have virket i mit tilfælde, kan jeg godt afsløre. Så demonstrerede han det for mig. Han demonstrerede for mig, at jeg ikke var specielt meget i harmoni, i balance. Mit ego kunne ydmyges. Min essens ville ikke kunne ydmyges.